Opleidingen

 • Opleiding Hondentrimmen – Syntra Asse
 • Opleiding Aromatherapie bij huisdieren – Syntra Asse
 • Bijscholing: The Poodle by Sasha Reis – K2 Grooming Academy
 • Bijscholing: The Shnauzer – K2 Grooming Academy
 • Bijscholing: Terriers by John Averis & Jitka Kriznova – K2 Grooming Academy
 • Bijscholing: Different Seminars Groomania 2011
 • Bijscholing: Different Seminars Groomania 2010
 • Bijscholing: Different Seminars Groomania 2009
 • Bijscholing: De poedel door  – BGA
 • Bijscholing: Demo’s Belgisch Trimkampioenschap- BGA
 • 2012 Training VIP-team – Location Kitana
 • 2012 Training VIP-team – Location Kitana

06/05/2011 Cesar Milan Live – Sportpaleis Antwerpen

 

2014

 • 11/03 – 29/04/2014 – Vervolmaking: Voorkomen van probleemgedrag bij honden oplossen. – Syntra Veurne
 • 05/05/2014 – Workshop: Zelf Fleecespeeltjes voor je hond maken – Schoonaarde

 

Opleidingen & cursussen

29/06/2010 Info avond Isle of dogs bij Transgroom, Moen

Aangename infodag meer te leren omtrent  de eigenschappen, voordelen , ingrediënten en toepassingen van dit het Isle of dogs productgamma.  Deze infodag werd gegeven door een medewerker van Isle of dogs zelf die speciaal uit USA was overgevlogen! Superboeiende dag!

11/09/2010 Groomania 2010

+ trimcompetities
+ model dog trimcompetitie
+ model dog trimcompetitie voor kinderen
+ kinderopvang
+ springkasteel
+ mini beurs

Grootste educatief evenement in Europa naar hondenverzorging toe waar u naar hartenlust kunt kennis opdoen dankzij de seminaries voorgesteld door wereldwijd bekende top trimmers, waar u kunt shoppen en bij babbelen met collega’s. Dit jaar met dinner en live band op zaterdag avond.

10/10/2010 De Poedel door Monique Jannsens by BGA- Bornem

de pôedel door monique janssens

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Opleidingen

 1. Hallo,

  Ik zie dat jij de opleiding hondentrimmen bij Syntra Asse hebt gedaan.
  Ik ben heel erg aan het twijfelen om hiermee te beginnen volgend jaar, aangezien het inschrijvingsgeld en materiaal toch vrij duur is. Zou jij me eventueel wat meer info willen geven?

  Hoe vaak per week zijn er lessen? Moet je zelf honden meenemen, wat als het niet lukt om bepaalde rassen te vinden? Was je na de opleiding klaar om je eigen salon te beginnen?

  Is het lastig om je eigen salon op te starten?

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

  Kim

  • Hey Kim,

   Ik zou je heel graag info geven… maar het is ondertussen al enige tijd geleden dat ik op het Syntra zelf heb les gevolgd. Algemene vragen kan ik beantwoorden…. maar praktische vragen zal je aan wat jongere studenten moeten stellen. Want het kan zijn dat het lessysteem ietswat verandert is… bijvoorveeld; het aantal lessen, systeem van dagopleiding/avondschool, opbouw jaarschema, de docenten….

   Alleszins je moet inderdaad zelf je honden meenemen, en het is niet eendert de welke. Je moet zien dat je verschillende vachtsoorten hebt tijdens je studie, op de dagen die daarvoor voorzien zijn. Maar als je echt met je zaak bezig bent denk ik dat dit wel moet lukken. Het is er al vele voor je gelukt dus 😉

   Het “klaar” zijn na de opleiding hondentrimmen is een andere zaak. Ik heb veel te danken aan het feit dat ik stage heb kunnen lopen in een toch wel hele goede zaak. Maar dit is in elke opleiding zo volgens mij… Op school leer je de basis, en dan hangt het van jezelf af hoever je je nog wil verdiepen & hoe goed je wil worden… Maar dit is voor iedereen anders… Ik had alleszins de stage & de latere opleidingen & demo’s nodig om echt het lef te hebben van start te gaan en mijn zaak op te bouwen zoals het moest.

   Een eigen salon opstarten is niet moeilijk… als je je maar voor de volle 100% wil inzetten en niet bang bent van hard werken… Soms word het hondentrimmen een beetje onderschat… maar mijn collega’s kunnen het allemaal beamen… Hondentrimmen is geen nine-to-five, is fysiek ook zwaar (niet elke hond is een getrainde poedel 🙂 ) en je mag er niet van terugdeinzen je handen vuil te maken.

   Het is een letterlijk & figuurlijk harde stiel… Maar elke keer je een hondje zo mooi mogelijk laat buitengaan weet je weer waarom je het doet!! En je hebt dan ook fantastische (concu)collega’s waar je op een slechte dag eens goed kan tegen uitrazen…

Geef een antwoord