19 sep

Guilty

Guilty!

Ik geef het toe. Ik ben schuldig… Schuldig aan dieren graag zien.

De meeste van onze nieuwsbrieflezers gaan waarschijnlijk ook schuldig moeten pleiten.  Maar vaak denk ik er dieper over na.  Er zijn ook nog vele mensen die dieren niet zo graag zien, en deze maken zich schuldig aan het wegdoen van hun lieveling, in het ergste geval letterlijk dumpen.  Of ze houden wel dieren in huis en weigeren de nodige mentale en fysieke verzorging te geven.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in dierenland.  Zeker tijdens de zomerperiode zijn er weer vele schatten uit hun mooie leventje weggerukt & belanden in asielen, opvanggezinnen enz… Als dierenvriend wordt je daarmee dan constant geconfronteerd.

En het gebeurde weer…. enkele weekends geleden…. opnieuw een klein barstje in mijn dieren-hart.  Aan een grootwarenhuis in de buurt zat een Poesje. Overduidelijk onverzorgd, bijzonder ziek…. en ze smeekte letterlijk om hulp. En wat doe je dan… hulp zoeken voor deze lieverd zonder weerbaarheid.  In deze nieuwsbrief wil ik dus even stilstaan bij alle mensen die elke dag belangeloos instaan om dieren te helpen.Deze keer gaat mijn speciale dank naar de mensen van VZW KaTTHuis die na mijn oproep vrijwel onmiddellijk deze lieve kat zijn komen ophalen.  Deze lieverd verbleef enkele dagen in niet zo goede toestand bij de DA. Is daarna met de beste zorgen omringd door de vzw… Maar moest helaas bij een latere ingreep van de DA ingeslapen worden. De extra kaarsjes die ik voor haar liet branden hebben spijtig genoeg niet gebaat. Het gaat je goed daarboven lieve “Smatch”