27 feb

Hond Verloren – Lost Dogs in Belgium

Regelmatig zijn mensen die door heirkracht op één of andere manier hun hond kwijt geraken. Weggelopen, geschrokken van vuurwerk, uitgebroken, halsband losgetrokken, enz…  Het is verschrikkelijk vreselijk dit te moeten meemaken.  Wij zagen in het verleden al vele oproepen passeren via sociale media, flyers, enz…

Wanneer dit je overkologovetas2m is het door emoties vaak moeilijk te weten wat eerst te doen? En hoe zo snel mogelijk je lieveling terug te vinden? Wanneer dit je overkom in onze regio is het best dat je al eerste stap de politie verwittigd & het dierenasiel Vetas.  Dit staat in onze regio ook in direct contact met onze politie.  Wanneer er oproepen zijn zal jou hond 9/10 kansen bij hen terecht komen.  Om geen tijd te verliezen is het dus best dat je de verdwijning van jouw hond zo snel mogelijk bij hen aangeeft.  Dit kan héél eenvoudig en snel via hun digitale aangifteformulier.   (Voor mensen die buiten onze regio hun hond verloren hebben, ga op zoek naar het asiel waar jouw politiezone mee samenwerkt? Een aangifte bij Vetas kan natuurlijk ook nooit geen kwaad)

Maar dit is niet voldoende. Je kan nog veel meer doen om je hond terug te vinden.  Een goed stappenoverzicht hiervan kan je ook vinden op de Vetas website.  Ik zou dit persoonlijk zelf niet beter kunnen uitleggen… Het belangrijkste is dat je al deze stappen en initiatieven zo snel mogelijk toepast na het verdwijnen van je hond.

Een andere allerlaatste tip die we willen geven. En die de dag van vandaag zeker niet mag ontbreken; is de verdwijning van je hond doorgeven via sociale media! Snel en bijzonder effectief aangezien het delen van deze oproepen snel vele mensen uit je regio kan bereiken via je vriendengroepen.  Wanneer je hier zelfs geen held in bent vraag aan een vriend of vriendin om je hiermee te helpen.  Post een duidelijk foto! met een kleine tekst op… Wanneer je hond zou gevonden zijn verwittig ook de mensen via deze media & verwijder achteraf de oproep.  Mensen houden ervan dat ze ook weten dat je hondje veilig weer thuis is!  Het verwijderen doe je best opdat de foto niet maanden later nog circuleert op het internet en misschien nodeloos gedeeld zal worden. Op die manier kan de aandacht naar de hondjes of andere dieren die het dat moment meer nodig hebben.

Al laatste geven wij graag nog enkele sociale pagina’s mee die speciaal gericht zijn op zoektochten.  Geef ook je hond hier door.  Op deze pagina’s zitten vaak een vaste groep van dierenvrienden die deze foto’s delen en voor een goede verspreiding zorgen. Vergeet ook zeker niet deze mensen bij de afloop op de hoogte te houden!

Succes met het zoeken naar je lieveling! Onderaan deze pagina posten wij regelmatig zoektochten die wij konden volgen en een leuke afloop hadden.