11 dec

Kerstreceptjes voor je lieveling: Hondenkoekjes voor winterdagen.

Hondenkoekjes recepten met vis
De kans is groot dat je tijdens de feestdagen de keuken in springt om allerlei lekkernijen voor je familie en vrienden te maken. Er komen gerechten op tafel te staan die alleen maar tijdens de feestdagen geserveerd worden.

Maar laten we onze honden niet vergeten! Ook zij verdienen tijdens deze dagen iets extra lekkers dat met liefde is gemaakt door jou. Dus deel je liefde ook met je hond door zelf heerlijke hondenkoekjes te bakken.

Probeer eens één of beide hondenkoekjes recepten met vis uit om jouw hond mee te verwennen. Het eerste recept kost wat meer tijd, maar is een ware delicatesse voor je hond. Wil je wat sneller klaar zijn? Maak dan het 2e recept. Deze kost je wat minder tijd en moeite, maar is ook ontzettend lekker!


Hondenkoekjes boordevol vis


Ingrediënten
1 Blikje makreel
1 Blikje zalm
1 Blikje sardientjes
1 Blikje tonijn
4 eieren
4 teentjes knoflook
200 gram meel
2 eetlepels gedroogde peterselie
Scheut olijfolie
Bereiding
Begin met het voorverwarmen van de oven. Ondertussen mix je de olie, knoflook, eieren en de peterselie in een blender. Voeg daarna alle vis toe en blend alles nog een keer goed door elkaar. Als dit klaar is schenk je alles over in een grote bak en meng het meel er langzaam doorheen, totdat je een grote brij hebt.

Spreid de visbrij uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het geheel voor een half uur in de oven. Haal vervolgens het geheel uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen. Snijd dan alles in blokjes en laat het op keukenpapier drogen. Laat het tot de volgende dag staan en schep de koekjes om en laat ze weer verder drogen. De dag daarop zijn de hondenkoekjes helemaal klaar.


Hondenkoekjes met zalm


Ingrediënten
1 Blikje zalm
1 ei
ca. 50 gram havermout
Bereiding
Laat als eerst het blikje met zalm uitlekken en meng de zalm vervolgens met het ei en de havermout tot een dikke pap. Deze pap moet niet erg plakken. Doet hij dat wel? Voeg dan nog wat havermout toe aan de pap. Laat het geheel vervolgens even staan, zodat de havermout al het vocht kan opzuigen.

Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede kleine bakvorm (19 x 13 cm). Druk het geheel aan met een vork tot een gladde en egale koek. Snijd er vervolgens alvast de koekjes in voor. Bak de hondenkoek in 40 minuten gaar, hij moet net lichtbruin zijn.

Laat de koek afkoelen en snijd de koekjes los. Je kunt de koekjes in de koelkast bewaren in een hersluitbaar zakje.