30 okt

New! Farm Food Glutenvrij

 

Farm Food HE – “Glutenvrij”

Vanaf 04 november 2013 – nieuwe product Farm Food HE – “Glutenvrij”

Evenals Farm Food HE Classic en Farm Food HE Schotse Zalmolie is ook dit voer een ‘All Life Stage’ product en de beste keus voor alle honden ongeacht ras, kruising, leeftijd en prestaties.

De samenstelling van “Glutenvrij” is in de basis gelijk aan de “Schotse Zalmolie”.

Het grote verschil met Classic en Schotse Zalmolie is echter dat de tarwe is vervangen door Sorghum en rijst (beide gepoft, daarvoor voorgekookt). Hoewel in de meeste gevallen het predicaat “glutenvrij” wordt bereikt door tarwe volledig te vervangen door mais, is onze ervaring dat dan de maximale hoeveelheid mais in het voer ruim wordt overschreden.

Daarom hebben wij gezocht naar een betere oplossing en hebben deze gevonden in (het veel duurdere) sorghum. Sorghum geldt als een van de belangrijkste ingrediënten in de voeding van de prehistorische mens en, we mogen dus aannemen, ook in de voeding van de voorouders van onze honden.

Sorghum is een zaad dat het beste te vergelijken is met rijst en bevat net als rijst en mais geen gluten die een allergie kunnen veroorzaken.

Daardoor is deze variant Farm Food HE “Glutenvrij” en te gebruiken bij honden met een bewezen of vermeende glutenallergie. Daarnaast is bij uitgebreide testen gebleken dat Farm Food HE Glutenvrij ook zeer goed gegeven kan worden aan honden met zwakke en/of beschadigde darmen en die daardoor voortdurend matige tot slechte ontlasting hebben.