05 dec

Op reis met je hond;8 handige tips en leuke ideeën!

Op Reis Met Je Hond: 8 handige tips en leuke ideeën!

Met de zomer in volle gang is het een fijn idee om heerlijk op reis te gaan met je lieve viervoeter. Sluimeren aan het strand, actieve wandelingen in de bergen, zwemmen in de rivier… samen creëer je de mooiste zomerherinneringen weg van huis. Ben je er klaar voor om op reis te gaan met je hond? Wij verzamelden alvast 8 tips en ideeën die jou de vakantie van je leven bezorgen.


Breng een voorbereidend bezoekje aan de dierenarts.
Je dierenarts kan nakijken of je hond in goede staat is om te reizen. Idealiter is hij volledig fit en goedgekeurd door zijn arts.
Ook kan de dierenarts je informeren over het land waar je naartoe gaat en de regels die zij hebben met betrekking tot je viervoeter. Heeft je hond bepaalde vaccinaties nodig in voorbereiding van zijn reis naar het buitenland? Je dierenarts zal je hierbij helpen.
Een extra tip is om op voorhand al op zoek te gaan naar een dierenarts in de buurt van de locatie waar je naartoe gaat. Je weet maar nooit. Zo kan je zonder zorgen op reis met je hond.

Voorzie een aparte koffer voor je hond.
Een aparte koffer houdt alle spullen van je hond op een en dezelfde plek. Handig als je een stop moet maken onderweg of ter plekke op zoek moet naar de spullen van je trouwe vriend.
Op reis gaan met je hond mag dan een extra moeilijkheidsgraad met zich meebrengen, goed georganiseerd loopt alles veel vlotter.

Steek medische documenten, contact gegevens en ID in een waterproof zip Lock zakje.
Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren. Door deze belangrijke documenten te verzamelen en veilig te bewaren, sta je in stressvolle situaties altijd een paar stappen vooruit.
Een waterproof zakje garandeert daarbovenop ook nog eens dat je documenten niet nat worden en/of er geen vlekken op komen.

Las een oefenmoment in.
Op reis gaan met je hond is geen eenvoudige taak. Op reis gaan met een hond die nog nooit op reis is geweest, is nog veel moeilijker. Bespaar jezelf heel wat stress en las op voorhand oefenmomentjes in met je hond. Laat je hond wennen aan de auto. Zorg dat hij weet dat hij zijn behoefte enkel buiten mag doen. Gebruik je een vervoershulpmiddel? Laat hem ook daar aan wennen.


Niets is zo stresserend dan een hond die ongetraind een lange autorit moet doorstaan of zonder voorwerk in een reistas in het ruim van een vliegtuig moet zitten.

Comfort en veiligheid.
Ben je zeker dat je de hond gewoon los in de auto wil? Een hond onder stress kan al snel anders gaan reageren dan je gewend van hem bent en op die manier tegen de bestuurder opspringen of andere fratsen uithalen.

Beter is om te zorgen dat hij veilig vast zit. Dit kan je doen door hem in een speciaal hondenzitje te zetten in de auto. Maar nog veiliger is een hondenkennel. Een plekje waar hij even rustig tot zichzelf kan komen en waar hij veilig zit als er een ongeluk zou gebeuren.

Liefst zorg je ook voor extra comfort onderweg. Honden kunnen bijvoorbeeld niet zo goed tegen de warmte. Wat sneller de airco aan zetten, is dan geen overbodige luxe.

GPS Locator Apps voor honden
Altijd handig is om je hond te registreren bij een GPS Locator App op je phone. Je weet maar nooit wanneer dit van pas kan komen. Altijd een fijn idee om zeker te zijn dat je je hond terug vindt, niet?

Wij gaan alvast nooit op reis met de hond zonder back-up plan!

Wees voorbereid op teken!
Teken zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Vooral niet als je een loslopend huisdier hebt. Sommige landen maken zich hier helaas minder zorgen in. Bestrijdingsmiddelen zijn daardoor niet overal even gemakkelijk vindbaar.

Wees voorbereid en zorg voor een tekentang en verzorgingsmiddelen voor als je lieve viervoeter zo’n lastige teek met zich meedraagt.

Op reis met je hond: vergeet geen reservemateriaal!
Halsbandjes, wandelriemen, voeding, belangrijke documenten, medicatie, poepzakjes, speelgoed, snacks… op vakantie kan alles kwijt raken. En meestal op de meest ongelegen momenten.

Vermijd deze stress en neem gewoon een extra exemplaar van alles mee! Zonder zorgen op reis.

Nu je al die tijd hebt genomen ter voorbereiding van de reis met je hond, is het tijd om te genieten van elkaar en je vakantie.


Waar ging jij naartoe? Wij zijn reuzebenieuwd naar je reisavonturen samen met je trouwe viervoeter!

K